Een elektrische auto kopen: hoe gaat dan in z’n werk?

Het kopen van een elektrische wagen is natuurlijk heel simpel. Je kiest een auto uit, maakt er een proefrit mee en rekent deze af. Dat proces is voor iedereen duidelijk. Het is wel een behoorlijke investering om een elektrische auto te kopen. Dus laten we bespreken welke stappen je het beste kunt ondernemen voordat je tot koop overgaat.

Zoek een auto uit

De allereerste stap is om een auto uit te kiezen die jou leuk lijkt. Als je op het eerste oog kijkt in welke elektrische auto zie jij jezelf dan wel rijden? Zoek over die auto wat meer informatie op. Waar staat de auto om bekend? Hoeveel kilometers kan de auto rijden met een volle accu? Welke opties zitten er in de auto? Wat zijn de beoordelingen van klanten? Zijn mensen die dezelfde auto rijden positief of zitten er meer negatieve reviews bij?

Op die manier kom je meer te weten over de auto en kun je zelf de beslissing maken. Ben je na het lezen nog meer benieuwd geworden naar de auto? Of zijn er zaken die je gelezen hebt die je totaal niet meer aanspreken? Dan moet je wellicht op zoek naar een ander model of misschien wel een ander merk.

Maak een proefrit

Je kunt nog zoveel lezen over een auto, maar dat zegt lang niet alles. Het belangrijkste onderdeel om jouw keuze te maken is toch de proefrit. Je kunt namelijk geen auto kopen als je er niet in gereden hebt. Het nadeel is wel dat een proefrit zo voorbij is. Vaak kun je er een klein uur mee rijden en moet je de auto weer inleveren.

De volgende stap is dezelfde auto huren bij Avis. Je kunt er dan veel langer mee rijden en echt de auto leren kennen. Bij een benzineauto wil je ook echt letten op de auto zelf, hoe deze loopt en of je mankementen hoort. Bij een elektrische auto is dat niet echt van toepassing. Daarom is een elektrische auto huren de beste keuze die je kunt maken. Zo kun je pas echt een oordeel maken als je er wat dagen mee gereden hebt.

Probeer verschillende auto’s 

Ben je helemaal weg van de auto die je hebt gehuurd? Dan is het tijd om te gaan vergelijken. Ga eens voor een dag een andere auto huren om te kijken of je verschil merkt. Misschien vind je een andere auto wel 10x fijner rijden, terwijl je daar in eerste instantie niet voor zou kiezen.

Ga ook een bus huren om een echte vergelijking te maken. Een bus rijdt natuurlijk sowieso anders dan een personenauto. Daarom kun je daardoor heel goed het verschil merken. Voornamelijk als je ook een nieuwe bedrijfswagen zoekt op termijn is een elektrische bus huren een slimme zet. 

Zo kun je een aantal zaken met elkaar vergelijken en jouw definitieve keuze maken. Blijf je bij de eerste auto die je zag en waarmee je ook een proefrit hebt gemaakt? Of ga je toch switchen naar een heel ander model of merk? 

De auto kopen

Het is tijd om de balans op te maken en jouw elektrische wagen te gaan kiezen. Voor de vorm kun je er nog een proefrit mee maken voordat je daadwerkelijk gaat betalen. Met een beetje geluk kun je de auto na het afrekenen meteen meenemen. Het komt maar een enkele keer voor dat de auto nog helemaal gepoetst moet worden. 

Aan ons de taak om jou te feliciteren met jouw gloednieuwe elektrische wagen. Nu weet je in het vervolg ook welke stappen je moet ondernemen mocht je ooit nog van bedrijfswagen willen wisselen. Wij wensen jou heel veel rijplezier in jouw nieuwe auto

Plaats een reactie