Hoe kan jij goedkoper een nieuwe wagen kopen?

Wanneer je een nieuwe wagen wil kopen, is dit meestal een aanslag op je bankrekening. Je kan de prijs drukken door een tweedehandsauto aan te kopen, maar dan heb je uiteraard geen “nieuwe” wagen meer. Een tweedehands wagen heeft vaak al heel wat kilometers op de teller staan en je weet niet zeker of de eerste eigenaar goed zorg heeft gedragen voor zijn voertuig. Gelukkig bestaat er ook een tussenoplossing!

Man achter het stuur van een goedkope nieuwe wagen.

Wat dacht je van een demowagen?

Heb je al eens van een demowagen gehoord? Dit is een auto die door een garage of autodealer als  demonstratiemodel gebruikt is geweest. Deze wagen heeft dus voornamelijk in een showroom gestaan en af en toe is er een testritje mee gemaakt. Je mag er dus zeker van zijn dat deze auto weinig kilometers op de teller heeft staan én altijd goed onderhouden is geweest. Dit maakt dat een demo auto kopen natuurlijk heel interessant is! Zeker wanneer je een wagen uit het luxesegment wil aankopen, is een demo auto kopen een goed idee, zoals een audi A3. Een demowagen wordt goedkoper verkocht dan een nieuwe wagen, maar heeft eigenlijk alle troeven van een nieuwe auto. Ideaal, toch?

Misschien is een stockwagen wel iets voor jou!

Wanneer je graag een nieuwe wagen wil aan de prijs van een tweedehands exemplaar, is een stockwagen misschien ook wel iets voor jou. Zeker wanneer je snel met je nieuwe bolide de weg op wil, is een stockwagen de beste keuze. Stockwagens zijn altijd op voorraad en dus meteen leverbaar. Er staan geen of amper kilometers op de teller en er zijn geen gebruikerssporen terug te vinden in of op de wagen. Een stockwagen is dus eigenlijk een nieuwe wagen, maar kost gemiddeld 35% minder dan een nieuw exemplaar. Het aanbod is ruim, dus je vindt zeker een auto die aan jouw noden voldoet!

Welke wagen kies je best?

Of je nu voor een nieuwe, tweedehands, demo- of stockwagen kiest, elk automerk heeft zo zijn eigen voordelen en eigenschappen. Een van de meest betrouwbare wagens is bijvoorbeeld een Volkswagen. In de VW stock vind je bijna elk model uit het ruime assortiment van dit merk terug. Of je nu op zoek bent naar een sportieve Volkswagen Tiguan, een praktische Caddy, een ruime Multivan of een stoere T-Roc, in de VW stock vind je het allemaal terug.

Hoe regel je de aankoop?

Voor de aankoop van een wagen wend je je het best tot een betrouwbare autodealer. Zo ben je zeker van een goede service voor, tijdens en na verkoop. Je kan bijvoorbeeld een proefrit aanvragen en bekijken hoeveel je maandelijks kan aflossen voor je nieuwe auto. Ook voor onderhoud en eventuele herstellingen nadien kan je gemakkelijk bij een concessiehouder terecht.

Plaats een reactie