Is deze hobby iets voor jou?

We proberen allemaal zoveel mogelijk ballen in de lucht te houden. Als je jong bent wil je school combineren met een bijbaan, het sociale leven en sport. Daarna kom je op een leeftijd dat je jouw baan wil combineren met jouw familie, sociale leven en jouw partner. Daar komt later nog een eventueel gezin bij. Er is dan nog weinig tijd voor sport, laat staan voor een hobby. Toch is het belangrijk om daar elke week tijd voor vrij te maken. Het is namelijk aan te raden om een paar uur voor jezelf te hebben. En die paar uur in een hele week zijn natuurlijk niks. Lees snel mee of er een hobby voor jou tussen zit!

Lezen is een nieuwe hobbie van deze mevrouw

Sport is jouw grootste vriend

Hoe moeilijk het soms ook lijkt, je kunt vast een uurtje per week tijd vrij maken om te sporten. In beweging blijven is namelijk erg belangrijk. Ook al loop of fiets je elke dag is het niet verkeerd om een keer iets anders te proberen. 

Je hoeft echt niet elke week in de sportschool te gaan staan. Er zijn zoveel andere opties. Wellicht is yoga wel helemaal jouw ding. Sta daar eens voor open en probeer een keer een proefles. Dat is de ideale manier om erachter te komen of dat iets voor jou is. 

Vind je yoga niks en spreekt pilates je bijvoorbeeld ook niet aan? Wat dacht je dan van zwemmen? Met zwemmen gebruik je al je spieren wat erg gezond is. En zeg nou zelf: hoe fijn is het om wekelijks een uur in het zwembad door te brengen? 

Nooit genoeg geleerd

Je bent nooit uitgeleerd in je leven. Aan leren zit namelijk geen leeftijd verbonden. Of je nou jong bent of richting de 50 jaar gaat. Je kunt altijd nog iets nieuws leren. Daar ben je nooit te oud voor. Uiteraard gaat het op een jonge leeftijd wel wat makkelijker. Maar, de vraag blijft: wat wil je leren? 

Dat kan bijvoorbeeld een nieuwe taal zijn. Wellicht wil je nog eens gaan emigreren en kun je je op die manier alvast voorbereiden door de taal te gaan leren. Of misschien heb je altijd al willen leren breien? Naaimachine van je moeder geërfd? Ook daar zul je lessen voor kunnen nemen. Het is maar net wat jij graag wil en waar je geïnteresseerd in bent. 

Je kunt ook je kennis verbreden door boeken te lezen. Je leert niet per se iets over een bepaald onderwerp, maar wellicht wel over jezelf. Boeken kunnen in die zin dus best educatief zijn, ook al is het maar een roman. Bovendien is lezen ook heel ontspannend. Kun je meteen een uurtje tot rust komen. Ben je niet zo’n lezer? Er zijn ook veel luisterboeken online te vinden of luister naar een TED talk of podcast! Ook daar kun je veel van leren. 

Een nieuw talent

Misschien heb jij wel ergens een groot talent voor of moet je dat talent nog gaan ontdekken. Hoe gaaf is het als je er op een bepaalde leeftijd ineens achter komt dat je een instrument kunt bespelen. Of dat je een stem van goud hebt? Dan kun je zomaar van jouw talent, jouw hobby gaan maken. Wie weet kun je er nog een zakcentje mee verdienen! 

Je kunt natuurlijk ook talent hebben voor hele andere dingen. Misschien ben je wel super creatief en kun je daar iets mee? Wellicht is dat ook de start van een nieuw bedrijf. Of ben je juist heel goed in mensen helpen? Denk dan bijvoorbeeld aan het geven van bijles omdat je zo goed bent in wiskunde of elk ander vak. 

Talent is een breed begrip. Als je goed nadenkt, heb je er zelf ook een. Denk er eens over na wat jij allemaal met jouw talent kunt. Kun je het goed gebruiken? Dan kun je er wellicht jouw hobby van gaan maken!

Plaats een reactie