Dit mag zeker niet ontbreken op jouw BBQ-feest

BBQ

Als de zon schijnt en het kwik stijgt dan gaan de barbecues aan. Een tijd waar we allemaal naar uitkijken. Gezellig op het terras zitten, een verfrissend drankje in de hand en het geknetter van de BBQ in de achtergrond. Heerlijk! Natuurlijk zijn er een aantal dingen die zeker niet mogen ontbreken op zo’n gezellige avond. We zetten ze voor je op een rijtje.

Een verfrissend drankjesangria

De avond is niet compleet zonder een verkoelend drankje. Je kunt hiermee alle richtingen uit: maak een zomerse cocktail, zet wijn op tafel of schenk een lekker biertje uit. Toch kun je dit nog creatiever aanpakken, denk bijvoorbeeld aan homemade lemonade, sangria of water geïnfuseerd met framboos, limoen en munt. Deze zijn verfrissend en zorgen zeker voor een geslaagde zomerse avond.

Een smaakvol sausje

Een BBQ zonder sauzen? Dat is in onze ogen ‘not done’. We vinden dat er op z’n minst mayonaise en ketchup op tafel moeten staan. Maar er zijn nog een heleboel andere sauzen die een plekje op je bord verdienen, denk maar aan andalouse, samouraï en tartaar. Deze laatste kun je trouwens makkelijk zelf maken. Of schud een uniek sausje uit je mouw: zelfgemaakte BBQ-saus of chimichurri passen beide goed bij gegrild vlees en kunnen zonder twijfel de showstopper van de avond worden. 

Voldoende bijgerechten

Een barbecue feestje draait natuurlijk rond het vlees, maar vergeet niet om ook een aantal bijgerechten te voorzien. Je kunt een klassieke salade voorschotelen of je kunt er een unieke draai aan geven door bijvoorbeeld granaatappel toe te voegen. Dit geeft een frisse toets en brengt de salade naar een hoger niveau. Geen liefhebber van sla? Serveer dan een aardappelsalade of pastasalade. Beide zijn altijd een grote hit en makkelijk zelf te maken. 

Variatie is keyBBQ-feest

Iedereen heeft natuurlijk een favoriet stukje vlees, zorg er dus voor dat je voldoende variatie in huis haalt. Naast vlees is ook vis erg lekker op de barbecue. Kies dan wel voor stevige vissoorten zoals zalm, tonijn of zwaardvis deze vallen namelijk niet zo snel uit elkaar. Wil jij toch een andere soort gebruiken? Maak deze dan klaar in een papillot samen met een aantal smaakmakers zoals citroen en rozemarijn. Nog een favoriet: gemarineerde scampi’s. Deze zijn snel klaar en de perfecte starter van de avond. Nu je een goede starter hebt gevonden, is een heerlijke afsluiter natuurlijk ook een must. Leg daarom op het einde nog een aantal spekjes op de grill, daar zullen je gasten lekker van smullen. 

Vegetarische opties

Krijg je volk over de vloer waarvan je niet weet of ze echte vleeseters zijn? Voorzie dan ook een aantal vegetarische opties. Online vind je een heleboel lekkere recepten met groenten of vleesvervangers zoals tofu. Een gepofte zoete aardappel, biet of gegrilde aubergine zorgen trouwens ook voor een beetje afwisseling voor degenen die wel vlees eten.

Met deze tips zal jouw tafel in geen tijd gevuld zijn met heerlijke gerechten en smakkende gasten. Veel plezier en laat het smaken!

Plaats een reactie