Wooninspiratie opdoen tijdens je zomerwandelingen

Wie dezer dagen weleens een zomerwandeling maakt in de buurt, raakt misschien geïnspireerd door de mooie gevels die ons land rijk is. Je gedachten kunnen dan al snel eens afdwalen waarbij je je afvraagt wat er zich achter die gevels afspeelt. Want hoe je het draait of keert, we hebben allemaal een eigen manier van leven en wonen. Daarom is het belangrijk om elkaar te blijven inspireren!

Amsterdamse Gracht met Woonboten

Op citytrip in eigen land

In een grote stad is het heerlijk om te struinen langs de vele kleine straatjes die een stad rijk is. Denk maar aan Gent waar je een variëteit aan gevels passeert, elk met een eigen karakter. De bewoners hebben misschien een likje verf gegeven aan de gevel of hebben nieuwe ramen geïnstalleerd in stijlvol zwart. Het hoeft je niet te verbazen dat vele eigenaars dicht bij de stijl willen blijven van het oorspronkelijke pand en dat is maar goed ook. Een renovatie die dicht staat bij het oorspronkelijke is meestal een geslaagde renovatie. Als je er dan nog eens je eigen touch aan kunt geven, zonder het pand zijn eigenheid te ontnemen, heb je een renovatieproject goed volbracht.

Wanneer je de vele gevels bekijkt om je eigen bouwstijl te bepalen, mag je trouwens nooit de raambekleding onderschatten. Deze is erg belangrijk voor hoe je pand er zowel langs de binnen- als buitenkant uitziet. Zo is het voordeel van een vitrage dat je heel veel licht kunt binnenlaten en er toch een soort van mediterrane sfeer in je woning ontstaat. Het licht wordt gefilterd en je krijgt een ietwat nonchalantere maar toch stijlvolle look langs de buitenkant.

Binnenkijken in de hoofdstad

Heb je eerder een stadswandeling in Brussel in gedachten, dan kun je je uren vergapen aan de prachtige moderne panden die her en der in de stad werden opgetrokken. Wie eerder van art deco gevels houdt, kan zeker zijn gading vinden in de hoofdstad. De panden herbergen vandaag misschien verschillende appartementen maar werden zo gerenoveerd dat ze modern comfort bieden zonder in te boeten op hun authentieke stijl.

Nu is het allemaal wel leuk om te wandelen langs verschillende gevels, maar wat als je zelf op zo’n populair wandelparcours ligt? Dan heb je misschien niet altijd nood aan pottenkijkers. Een stijlvolle raamdecoratie die mooi oogt langs de buitenkant maar erg functioneel is, zijn verduisterende rolgordijnen. Ze filteren het licht optimaal, houden nieuwsgierige blikken buiten en wijzigen dankzij hun strak ogende stijl niets aan je gevel. Zo zie je maar, of je nu zelf bewoner bent van een schitterend pand of speurt naar jouw droomgevel, het wordt alvast een zalige uitstap in eigen streek!

Plaats een reactie