Zo waarborg jij de veiligheid op je fiets!

Merk jij dat je het gevoel van veiligheid op de fiets kwijt bent? Dit is niet fijn, want in Nederland is fietsen bijna een onmisbaar onderdeel van de dag geworden. We fietsen met z’n allen overal heen! Als jij het gevoel van veiligheid terug wil vinden, is deze blog perfect voor jou. Hier geven we je namelijk drie manieren waarmee jij je gevoel van veiligheid behoudt. Lees snel verder!

Een Zwarte Fiets

Maak jezelf zichtbaar!

In de zomer zal dit niet zo snel een probleem zijn, maar als jij ’s winters al vroeg op pad moet en op het begin van de avond terug moet, zal het al donker zijn. In Nederland ben je verplicht om werkende fietsverlichting te hebben, maar dit is niet de enige manier om jezelf zichtbaar te maken. Zo kun je ervoor kies om reflecterende materialen op je fiets aan te brengen, door bijvoorbeeld streepjes op je trappers te plakken. Hierdoor ziet jouw medeverkeer je sneller, waardoor een ongeluk sneller voorkomen wordt. 

Geen oordopjes

Het is fijn om muziek op te hebben tijdens het fietsen, maar dit is niet altijd handig. Een groot gedeelte van je ervaring in het verkeer zit hem namelijk in geluid. Je hoort geen auto’s of andere fietsers aankomen als jij je muziek op het hardste volume hebt staan. Natuurlijk hoor je nog wel een klein beetje van het verkeer met oordopjes in, maar we raden het zeker niet aan, omdat je weldegelijk een stuk minder hoort. 

Verzeker jezelf!

Het maakt niet uit hoe voorzichtig je bent, een ongeluk kan altijd gebeuren. Je kunt schade op veel verschillende manieren oplopen: je kunt zelf vallen, maar het kan ook zo maar gebeuren dat je fiets schade oploopt terwijl je helemaal niet in de buurt bent. Om dan nog maar niet te spreken over een mogelijke fietsdiefstal! Als jij jezelf wilt verzekeren voor de kosten hiervan, is een fietsverzekering afsluiten bij InShared een goed idee. Zij hebben verschillende fietsverzekeringen, waardoor ze garantie kunnen bieden voor dat de perfecte verzekering voor jou er ook tussen zit!

Daarnaast biedt InShared niet alleen voor normale fietsen een verzekering aan: een elektrische fiets verzekering is ook één van de mogelijkheden! Op een elektrische fiets zitten nog meer onderdelen die mogelijk beschadigd kunnen raken: door deze goed te verzekeren, waarborg jij je gevoel van veiligheid op de weg.

Plaats een reactie