Een nieuwe lage temperatuur radiator bestellen

Wanneer je een nieuwe radiator wilt, zijn er twee onderdelen belangrijk. Allereerst de keuze van welke nieuwe radiator je wilt en ten tweede de montage van je radiator. Tegenwoordig bestel je een nieuwe radiator gemakkelijk online. Ben je op zoek naar een nieuwe radiator en wil je besparen op je energiekosten? Dan is het goed om een lage temperatuur radiator te overwegen. Welke lage temperatuur radiator kies jij?

Henrad Everest Slim Eco

Verschillende lage temperatuur radiatoren

Een lage temperatuur radiator is een radiator die met een minder warme vloeistof de ruimte kan opwarmen. Doordat de vloeistof minder warm hoeft te worden, verbruik je minder energie en kun je dus besparen op je energierekening. Het is echter wel belangrijk dat je een goed geïsoleerd huis hebt.

Lage temperatuur radiatoren heb je in verschillende stijlen. Allereerst kun je kiezen voor de traditionele geribde paneel radiator. Wil je liever een strak design? Dan kun je ook kiezen voor de vlakke voorplaat. Daarnaast kun je kiezen voor een vlakke voorplaat met lichte horizontale strepen. De laatste twee opties geven je woning een strak, minimalistisch en luxe uitstraling. Bovendien kun je nog kiezen voor een radiator in de kleur antraciet. Hiermee is je radiator niet meer een saai product in je huis, maar sluit hij mooi aan in je interieur.

Lage temperatuur radiator monteren

In sommige gevallen kun je de radiator zelf monteren. Heb je een mooie uitgezocht en besteld? Kijk dan goed of je hem zelf kunt monteren voordat je aan de slag gaat. Ga je een radiator vervangen? Kijk dan naar de aansluitingen die je huidige radiator heeft. Je kunt je nieuwe op dezelfde manier aansluiten zonder dat je hier een nieuwe aansluiting of bevestigingsgat voor hoeft te boren. 

Plaats je de radiator op een nieuwe muur? Dan zijn er een aantal stappen die je kunt volgen om een lage temperatuur radiator te installeren:

  1. Zorg ervoor dat de radiator en de muur waar je de radiator op wilt installeren stevig zijn en dat er geen losse onderdelen of defecten zijn. 
  2. Meet de afstand tussen de bevestigingspunten op de muur waar de radiator zal worden geïnstalleerd, zodat je weet hoe groot de radiator moet zijn. 
  3. Plaats de radiator tegen de muur en markeer de bevestigingsgaten met een potlood. 
  4. Boor gaten in de muur op de gemarkeerde punten en bevestig de beugels aan de muur met behulp van schroeven en pluggen. 
  5. Plaats de radiator op de beugels en bevestig deze met behulp van de meegeleverde bevestigingsmiddelen. 
  6. Sluit de radiator aan op de centrale verwarmingsleidingen met behulp van de meegeleverde aansluitklemmen. 
  7. Controleer of de radiator correct is aangesloten en of er geen lekken zijn voordat je de verwarming inschakelt. 

Het is belangrijk om te onthouden dat elke radiator anders kan zijn en dat je altijd de instructies van de fabrikant moet volgen voor de juiste installatie. Mocht je twijfelen over uw vaardigheden of de veiligheid van de installatie, vraag dan om hulp van de winkel of fabrikant.

Plaats een reactie