Tweedehands elektrische fiets kopen: hoe pak je het aan?

Fiets je nu nog op een stadsfiets, maar wil je deze graag inruilen voor een e-bike? Dan ben je misschien al voorzichtig begonnen met zoeken. De kans bestaat dat je schrikt van de prijs. Begrijpelijk, want nieuwe elektrische fietsen zijn niet goedkoop. Gelukkig kun je ook een tweedehands elektrische fiets kopen. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Wij vertellen het je in deze tekst.

Breng je wensen in kaart

De meeste mensen beginnen direct aan hun zoektocht als ze besloten hebben dat ze een elektrische fiets willen kopen. Verstandig is dit niet, want het aanbod tweedehands e-bikes is ontzettend groot. Daarom voelt het al snel alsof je zoekt naar een speld in een hooiberg. Reden genoeg om eerst je wensen in kaart te brengen voordat je aan je zoektocht begint. Stel om te beginnen een budget vast. Je weet zo direct of je een fiets kunt betalen.

Naast het budget is het ook slim om te bepalen wat voor soort fiets je zoekt. Gaat je voorkeur uit naar een elektrische stadsfiets of wil je een elektrische bakfiets of trekkingfiets kopen. Bepaal daarnaast of het frametype voor heren of dames moet zijn. Vergeet ook niet om naar de positie van de motor te kijken. De motor kan in het voor- of achterwiel zitten, maar ook in het middenframe. Er wordt vaak voor een e bike met middenmotor gekozen. Dit komt vooral doordat zo’n fiets een soepele ondersteuning biedt, een stabiele wegligging heeft en het gewicht goed verdeeld.

Ga op zoek naar een verkoper

Als jij je wensen in kaart hebt gebracht, kun je in principe beginnen aan je zoektocht naar een 2e hands elektrische fiets. Begin jij je zoektocht online? Dan krijg je binnen de kortste keren een groot aantal resultaten. Sommige mensen klikken op de eerste beste site en kopen hier direct een tweedehands e-bike. Dit raden wij je alleen niet aan, want je weet niet of de verkoper betrouwbaar is. Zoek dit daarom eerst uit. Twijfel je aan de betrouwbaarheid? Zoek dan liever verder. Als jij je fiets hier toch koopt, kunnen er al snel problemen ontstaan. Bij een betrouwbare verkoper hoef je hier niet bang voor te zijn.

Filter in het aanbod

Heb je een betrouwbare verkoper gevonden? Dan ontdek je waarschijnlijk al snel dat het aanbod tweedehands elektrische fietsen hier ontzettend groot is. Om het jezelf makkelijker te maken, filter je in het aanbod. Vaak kun je in ieder geval filteren op zaken als: type fiets, type frame, merk, prijs, kilometerstand en motorlocatie.

Zodra je filters aanklikt, wordt dit direct verwerkt in de resultaten die je ziet. Hoe meer filters je toepast, hoe kleiner het aantal tweedehands elektrische fietsen dat overblijft. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om te kiezen, want je hoeft niet alle e-bikes te bekijken. Vergelijk vervolgens de fietsen die aan je wensen voldoen en het lukt je vast en zeker om een goede tweedehands elektrische fiets te vinden. Staar je overigens niet blind op de prijs, maar laat je liever lieden door de kwaliteit.

Plaats een reactie