5 manieren om ongedierte uit je huis te bannen

Je huis is je thuis. Je wil je er altijd veilig en comfortabel voelen, zonder last te hebben van ongedierte. Of het nu gaat om houtaantastende insecten of om knaagdieren zoals muizen en ratten, je bent ze liever kwijt dan rijk. In slechts vijf stappen ben je zeker van een ongediertevrije woning. 

Schoon huis 

Muizen en ratten gaan op zoek naar voedselresten en houden van een slordige omgeving om zich in te verstoppen. Zorg er daarom voor dat jouw huis altijd proper is. Maak je woning regelmatig schoon, breng afval tijdig weg en berg je voedsel op in afgesloten potjes. Laat je iets vallen tijdens het afruimen? Maak ook dat meteen proper. Valt er geen voedsel te rapen? Dan hebben de diertjes namelijk ook geen reden om jouw huis binnen te dringen. 

Geen openingen 

Maak je huis niet alleen erg proper, maar vermijd ook dat muizen of ratten je huis binnen kunnen komen. Dat doe je door alle openingen zo goed mogelijk te dichten. Zelfs door hele kleine kieren in ramen, deuren en muren kunnen muizen je huis binnensluipen. Controleer hier dus regelmatig op en dicht ze. Beter voorkomen dan genezen! 

Vallen 

Is het ongedierte er toch in geslaagd om je huis binnen te dringen? Dan moet je vallen zetten om ze te vangen en te verwijderen. Voor elk soort ongedierte heb je specifieke vallen. Van muizenvallen tot rattenvallen en mierlokdozen. Plaats de vallen op strategische plaatsen: bij openingen van je huis, in de kelder of daar waar je het ongedierte gespot hebt. 

Professionele hulp 

Blijf je er, ondanks al die pogingen om het ongedierte te verwijderen, toch last van hebben? Aarzel dan zeker niet om professionele hulp in te schakelen. Met behulp van pest control kan men de juiste aanpak bepalen om het ongedierte te verwijderen of nieuwe plagen in de toekomst te vermijden. 

Begassen

Wie last heeft van houtaantastende insecten, heeft een nog groter probleem. Vaak zitten die diertjes namelijk op plaatsen waar je niet aan kan zonder (delen van) het gebouw te slopen. Wanneer traditionele houtverduurzamingsmethoden niet mogelijk zijn, is begassing de ideale oplossing. Het is uiteraard superbelangrijk dat die fumigatie door professionals gebeurt. Je woning moet ingepakt worden met gasdichte zeilen waarna het gas 48u lang in je woning aangebracht wordt. Wanneer de juiste concentratie bereikt wordt om de insecten te doden, stopt de begassing. Daarna wordt de woning geventileerd. Het is misschien niet de meest evidente oplossing, maar wel een erg efficiënte manier om van die houtaantastende insecten af te geraken. 

Plaats een reactie