3 belangrijke factoren voor het instellen van uw ergonomische bureaustoel

Als u een kantoorbaan heeft, zit u waarschijnlijk een groot deel van de dag in een bureaustoel. Als u niet oppast, kan al dat zitten later tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Hierom is het belangrijk om een passende bureaustoel te hebben die correct is ingesteld – niet alleen voor het comfort, maar ook voor uw gezondheid op lange termijn. In deze blog hebben we een aantal stappen om uw bureaustoel aan te passen aan uw lichaam.

Ergonomische Bureaustoel

Pas de hoogte van de stoel aan

Een van de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden bij het instellen van uw ergonomische bureaustoel is de hoogte van de zitting. U wilt ervoor zorgen dat uw voeten plat op de grond staan en dat uw knieën een hoek van 90 graden maken. Om de hoogte van de stoel te verstellen, zoekt u gewoon de hendel onder de stoel en duwt u deze omhoog of omlaag tot u de perfecte positie hebt gevonden. Als de stoel niet correct is ingesteld is de kans op nekklachten aanzienlijk, aangezien u te hoog of te laag naar uw beeldscherm kijkt.

De rugleuning aanpassen

De rugleuning van uw ergonomische bureaustoel moet verstelbaar zijn, zodat u de perfecte hoek voor uw wervelkolom kunt vinden. De meeste rugleuningen kunnen naar achteren of naar voren worden gekanteld en hebben ook een knop waarmee u kunt instellen hoe ver de rugleuning naar achteren gekanteld kan worden. Speel met deze instellingen tot u een positie vindt die comfortabel aanvoelt en uw onderrug ondersteunt. Wanneer de rugleuning van uw bureaustoel niet goed staat ingesteld is de kans op rugklachten groot.

Pas de armleuningen aan (indien van toepassing)

Niet alle ergonomische bureaustoelen zijn voorzien van armleuningen, maar als dat wel het geval is, moet u ervoor zorgen dat ze in de juiste positie staan. De armleuningen moeten op gelijke hoogte zijn met de hoogte van uw bureau, zodat uw armen comfortabel kunnen rusten terwijl u typt of een muis gebruikt. Als uw stoel verstelbare armleuningen heeft, kunt u ook proberen ze dichter bij of verder weg van uw lichaam te plaatsen tot u een comfortabele positie hebt gevonden. 

Conclusie 

Als je deze stappen hebt gevolgd, zou je een behoorlijk comfortabele ergonomische bureaustoel moeten hebben! Vergeet niet om vaak te pauzeren en om de 20 minuten op te staan en te bewegen om uw bloed te laten stromen en uw lichaam niet te veel te belasten. Geloof ons: uw lichaam en geest zullen u op den duur dankbaar zijn. Bent u op zoek naar ergonomische bureaustoelen voor thuis of op kantoor? Dan kan Kato Kantoorinrichting u helpen bij het vinden van een passende stoel.

Plaats een reactie