Waar moet je op letten bij de inrichting van je kantoor?

Jij bent de nieuwste eigenaar van een nieuw pand. Hierin zul je je kantoor inrichten: een leuke taak, maar ook erg ingewikkeld. Er zijn namelijk erg veel onderdelen waar je rekening mee moet houden. Hoe je kantoren inrichten moet is een vraag waar Kato zich dagelijks mee bezighoudt. Met hun hulp geven we je de volgende drie dingen waar jij op moet letten!

Kantoor Inrichting

1. Samenwerken of alleen werken?

Als jij een grote groep werknemers hebt, zul je weten dat iedereen op een andere manier werkt. Waar sommigen de hele dag kunnen kletsen en toch nog erg efficiënt te werk gaan, vinden anderen het fijner om zich af te zonderen en alleen in de pauze te socialiseren. Natuurlijk is geen van beide fout, zo lang het werk maar gedaan wordt. Door beide types een optimale werkruimte te geven, is het belangrijk dat je je kantoor inricht dat beide gedaan kan worden. Dit doe je door speciale ruimtes in te richten waar werknemers zich kunnen afzonderen: in de basis zit iedereen bij elkaar, maar niemand is geforceerd om daar de hele dag te zitten. 

2. Inspiratie

Je werknemers moeten met plezier naar je werk komen. Hoe meer werkplezier, hoe beter de resultaten zullen zijn. Dit plezier bereik je niet met een grauwe kantooruitstraling: je wil inspirerend overkomen. Een leuke manier om dit te doen, is door de kleuren van je huisstijl naar voren te laten komen. Zo creëer je kleur, maar ook identiteit. Om te zorgen dat het niet rommelig wordt, wissel je dit af met het gebruik van planten en pakkende posters. 

3. Pauze

Hoewel je personeel naar het kantoor komt om te werken, mag de pauze ook absoluut niet vergeten worden. Je personeel zal dit misschien wel aanwijzen als het leukste moment van de dag, zo lang je hiervoor een ruimte inricht. Gedurende de pauze komt je personeel samen om te kletsen, om een spelletje te spelen en natuurlijk om te eten. Door je kantoor te verrijken met comfortabele stoelen, mogelijkheid tot beweging en misschien wel een restaurant, zorg jij voor de perfecte pauze. Je personeel kan helemaal weer opladen, waardoor jouw pauze de basis van de successen tijdens je werkuren wordt. 

Kato

Hopelijk heb jij iets aan deze tips gehad! Wil je toch nog meer advies, dan raden we aan om een kijkje te nemen op de website van Kato. Hier vind je veel informatie, met de mogelijkheid om contact met ze op te nemen. Ze helpen je graag met de inrichting van jouw kantoor! 

Plaats een reactie