3 tips voor effectief thuiswerken!

COVID-19 heeft ons leven voorgoed veranderd. Veel van deze gevolgen zijn negatief, maar niet allemaal. Zo is thuiswerken veel mensen goed bevallen. Zelfs nu we met z’n allen weer terug naar kantoor mogen, zijn er veel mensen die het fijn vinden om toch nog een paar dagen per week thuis te werken. Geldt dit ook voor jou, dan is het fijn om te weten hoe je thuiswerken effectief doet. Lees snel verder!

Effectief Thuiswerken

1. Maak een kantoor

Wanneer je thuiswerkt, is het goed om ervoor te zorgen dat je alsnog geen last hebt van je huisgenoten. Daarom kies je ervoor om hiervoor een speciale ruimte in te richten, die precies lijkt op de inrichting kantoor die je gewend bent. Zo voorzie je jezelf van een goede computer, een bureau en een comfortabele stoel. Ook probeer je de ruimte redelijk goed te isoleren, zodat je huisgenoten nog wel thuis kunnen doen wat ze thuis willen doen, zonder dat jij hier last van ervaart. 

2. Kleed je op thuiswerken

Werk jij op kantoor altijd in pak, dan is het goed om ook thuis te werken in pak. Dit is het geval omdat je er hierdoor voor zorgt dat je thuiswerken niet anders gaat behandelen. Het is verleidelijk om in je comfortabele thuisoutfit achter je computer te gaan zitten, maar je zult snel merken dat je hierdoor ook snel andere dingen toestaat die je van je werk afhouden. Door het pak aan te doen dat je altijd draagt, zorg je ervoor dat je ook dezelfde werkhouding behoudt.

3. Bepaal je werktijden

Thuiswerken zorgt voor enorme flexibiliteit. Veel mensen vinden dit fijn, maar voor anderen kan dit ook juist een probleem zijn. Ze blijven ’s ochtends te lang liggen, waardoor ze tot laat in de avond door moeten werken. Het is daarom goed om vaste tijden in te stellen waarop je werkt. Natuurlijk mag je hier af en toe gerust een halfuur van afwijken, maar je behoudt in ieder geval enige vastigheid waarmee je constante werkdagen kunt bewerkstelligen. Het beste is om de werktijden die je op kantoor maakt ook aan te houden: je beloont jezelf hiermee wel met wat extra slaap, maar zorgt er wel voor dat je ook nog bereikbaar bent wanneer gewenst.

Kato

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je thuiskantoor, neem dan eens een kijkje op de website van Kato Projecten. Zij helpen je hier graag mee!

Plaats een reactie