Het perfecte kopje koffie voor elke winterse gelegenheid

De winter is de perfecte tijd om gezellig samen te zijn met een warme kop koffie. Of je nu iets speciaals wilt drinken terwijl je naar de sneeuw buiten je raam kijkt, of een heerlijk kopje wilt drinken terwijl je bijpraat met vrienden, er is een smaak die perfect is voor elke winterse gelegenheid. In dit blogartikel bekijken we een aantal smaken die niet mogen ontbreken in jouw winterse rotatie!

Koffie in de Buitenlucht

Een kop troost op koude ochtenden

Als het buiten koud is en je alleen maar behoefte hebt aan een beetje troost, kies dan voor een krachtige donkere branding. Deze brandingen hebben meer bittere tonen, zodat ze goed combineren met room of melk en zoetstoffen als honing of agave nectar. Om de rijke smaak echt tot zijn recht te laten komen kun je wat kaneel of nootmuskaat toevoegen. Met dit warme kopje begin je de dag goed, hoe koud het buiten ook is!

Iets zoets voor Feestdagen

De feestdagen vragen om iets speciaals in je kopje. Kies eens voor een medium-donker gebrande koffie met tonen van chocolade en karamel, zoals een French Roast melange. Je kunt zelfs koffie vinden die al op smaak is gebracht met op de feestdagen geïnspireerde kruiden zoals peperkoek of pompoen. Als je thuis of bij familiebezoek van een van deze melanges geniet, krijgt elke bijeenkomst een feestelijk tintje!

Genieten van een middag traktatie

Als je ’s middags trek krijgt in iets zoets, neem dan een medium branding zoals hazelnoot of vanille. Deze lichtere brandingen hebben fruitige ondertonen die heerlijk zwart smaken zonder dat je extra zoetstof nodig hebt. En als je niet van zwarte koffie houdt, probeer dan wat melk te stomen en aan je koffie toe te voegen voor een verwennerij na de lunch!

Warme Chocolade met Koffie 

Deze heerlijke traktatie zal zeker in de smaak vallen bij elke chocoladeliefhebber. Begin met het zetten van je favoriete donker gebrande koffie en combineer die dan met warme cacaomix en wat marshmallows voor een extra speciale traktatie. Dit drankje is heerlijk voor kinderen of volwassenen die iets zoets en lekkers willen zonder de cafeïne-kick van traditionele koffiedrankjes. Deze combinatie smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er ook prachtig uit in mokken! Zoek jij nou warme chocolade of koffie? Of zelfs beide? Neem dan eens een kijkje in het ruime assortiment van koffiehenk.nl!

Peperkoek latte 

Een klassieke wintersmaak, peperkoek gaat perfect samen met dranken op basis van espresso, zoals lattes of cappuccino’s. Om deze feestelijke drank te maken zet je eerst espresso en voeg je gestoomde amandelmelk en wat peperkoeksiroop of extract toe. Je kunt deze smaakvolle koffiecreatie afmaken met wat slagroom en gemalen nootmuskaat voor een extra vleugje zoetheid. Deze latte is perfect voor wie van de smaak van peperkoekkoekjes houdt, maar de koffie niet te zoet wil. 

Plaats een reactie