Dit zijn de kosten die een zakelijke bankrekening met zich meebrengt

Heb je een eigen bedrijf? Dan raden wij je aan een zakelijke rekening te openen. Je profiteert namelijk van de nodige voordelen als je een bedrijfsrekening opent. Zo straal je professionaliteit uit en bovendien houd je zakelijke en persoonlijke geldstromen van elkaar gescheiden. Toch is niet iedere ondernemer direct overtuigd. Dit komt vooral doordat een zakelijke bankrekening kosten met zich meebrengt. Voordat je de knoop doorhakt, wil je ongetwijfeld weten hoeveel een bedrijfsrekening openen je kost. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk welke kosten het openen van een zakelijke rekening met zich meebrengt.

Groeien met een Zakelijke Bankrekening

Kosten verschillen per situatie

Een vennootschap onder firma (vof) stelt vaak andere eisen aan een zakelijke rekening dan een eenmanszaak. Om bedrijven niet op kosten te jagen, kun je bij de meeste banken uit verschillende pakketten kiezen. Zo bestaat het goedkoopste pakket onder meer uit één zakelijke rekening en één betaalpas. Dit pakket is ideaal voor zzp’ers. Omdat zij als enige werkzaam zijn voor een bedrijf, is een tweede (of derde) betaalpas vaak overbodig.

Voor een vof kan de goedkoopste zakelijke rekening eveneens volstaan, maar dit is niet altijd het geval. Als je voor deze rechtsvorm hebt gekozen, kunnen wij ons voorstellen dat je een betaalpas wilt voor meerdere vennoten. In dat geval kies je voor een pakket met minimaal twee betaalpassen. Je kunt eventueel ook voor een pakket met drie betaalpassen kiezen als twee niet voldoende is. Wanneer je voor een duurder pakket kiest, kan het bovendien zijn dat je de beschikking krijgt over meerdere zakelijke rekeningen. Daarnaast omvat een duurder pakket allerlei extra’s in vergelijking met de goedkoopste zakelijke rekening.

Iedere bank hanteert andere prijzen

Het is je inmiddels duidelijk dat de kosten van een zakelijke rekening per situatie kunnen verschillen.
Daarnaast hanteert iedere bank een andere prijs voor een bedrijfsrekening. Daarom raden wij je niet aan een zakelijke rekening te openen bij de eerste de beste bank die je tegenkomt. Doe je dit wel? Dan betaal je mogelijk onnodig veel voor deze rekening. Reden genoeg om banken met elkaar te vergelijken. Veel ondernemers kijken hierbij vooral naar de kosten. Hier valt wat voor te zeggen, maar verstandig is het allerminst. Doordat de pakketten er niet bij iedere bank hetzelfde uitzien, schetst de prijs geen goed beeld. Verdiep je daarom altijd goed in de mogelijkheden voordat je de knoop doorhakt.

Kosten zakelijke rekening zijn aftrekbaar

Vind je een zakelijke rekening te duur? Dan open je er mogelijk niet direct eentje. Als eenmanszaak of vof ben je dit volgens de Nederlandse wet niet verplicht. Toch ontkom je er vaak niet aan, want banken willen niet dat je een persoonlijke rekening voor zakelijke doeleinden gebruikt. Gelukkig zijn de kosten van een zakelijke rekening aftrekbaar. Dit komt doordat de rekening op naam van jouw bedrijf staat. Hierdoor vallen de kosten van een zakelijke rekening onderaan de streep vaak een stuk lager uit dan je op voorhand verwacht.

Plaats een reactie