Zelf een uniek geboortekaartje ontwerpen voor je zoon? Dat doe je zo

Geboortekaartje

De geboorte van je zoontje is altijd heel spannend en kan de nodige stress met zich meebrengen, want je wil natuurlijk dat alles in orde is als hij geboren wordt.  Uiteraard geldt dit ook voor het geboortekaartje. Meer en meer toekomstige ouders kiezen ervoor om hun kaartje zelf te ontwerpen. Wil jij dat ook, maar wil je iets specialer dan het standaard geboortekaartje? Hieronder hebben wij enkele voorbeelden verzameld die je helpen om een heel uniek geboortekaartje te kiezen.

Milieuvriendelijke kaartjes

Wil jij met je geboortekaartje een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld, dan heb je tegenwoordig al verschillende milieuvriendelijke opties. Je kan bijvoorbeeld je geboortekaartje voor je jongen laten bedrukken op gerecycleerd papier of op ecologische papiersoorten. Voorbeelden hiervan zijn: klaproos of weidemix groeipapier. Dit is 100% gerecycleerd papier met zaadjes van bloemen in plaats van bomen om te kappen. Het resultaat ziet er even mooi uit en jij zorgt mee voor de natuur. 

Speciale verpakkingen 

Veel mensen sturen hun kaartje op in een enveloppe, maar als je het unieker wil maken, kan je ook kiezen om je geboortekaartje te verpakken in een blikken doosje of als “message in a bottle”. Op die manier maak je echt een cadeautje van je kaarten. Je kan een persoonlijke sticker plakken op de buitenkant, maar je vrienden en familie zullen niet direct het hele kaartje zien, waardoor je er echt een avontuur van maakt om het geboortekaartje te ontdekken. Aangezien dit nog niet echt bekend is, ga je echt een indruk nalaten op de mensen die het ontvangen. Het leukste aan deze speciale verpakkingen is dat je echt een aandenken overhoudt dat je vrienden en familie nog jaren kunnen bijhouden. 

Houten geboortekaartjes

De trend voor 2022 zijn houten geboortekaartjes. Ze zijn superleuk en worden elk jaar populairder. Door de naam van je kind in het hout te graveren, geef je een extra dimensie aan je geboortekaartje. Als je dit nog combineert met andere materiaal zoals vinyl of vilt dan zorg je echt voor een heel bijzonder geboortekaartje. De ontvangers zullen dit zeker niet meteen weggooien en het zorgt net zoals de speciale verpakkingen voor een leuk aandenken. Wil je liever een papieren kaartje? Dan kan je altijd een klein houten vormpje toevoegen waardoor je kaartje net dat tikkeltje specialer wordt. 

Plaats een reactie