Een inleiding tot verschillende soorten palmbomen voor thuis

Wil je een beetje tropische flair aan je huis toevoegen? Waarom overweeg je dan niet om een palmboom te plaatsen? Palmbomen zijn prachtige, gemakkelijk te onderhouden planten die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Ze zijn er in alle vormen, maten en kleuren, dus voor elk huis is er wel iets passends te vinden. Bekijk ons assortiment voor enkele van de meest populaire soorten palmbomen waarmee je je huis kunt versieren.

Palmbomen voor in huis

Areca palmboom (Dypsis lutescens) 

De Areca palm is een van de populairste kamerplanten die er zijn. Met zijn weelderige groene bladeren en zijn klonterende groeiwijze is hij een uitstekende keuze voor zowel binnen als buiten. Hij kan binnenshuis een hoogte bereiken van wel 1 meter, maar kan indien nodig gemakkelijk gesnoeid worden. De Areca palm kan ook goed zonder licht, dus hij is perfect voor appartementen of kamers met weinig natuurlijk licht.

Sagopalm (Cycas revoluta) 

De Sagopalm is een van de populairste palmen om binnenshuis te kweken, omdat hij ongelooflijk winterhard en gemakkelijk te verzorgen is. Hij heeft lange gevederde bladeren die uitwaaieren vanuit een centrale stam, wat een opvallend effect geeft, ongeacht waar je hem in huis plaatst. De Sagopalm doet het het beste bij helder indirect licht en wanneer je hem regelmatig water geeft (maar niet te vaak). In optimale omstandigheden kan hij een hoogte bereiken van wel 2 meter! 

Damespalm (Rhapis excelsa) 

De Lady palm is een van de kleinere soorten op deze lijst – hij wordt binnenshuis meestal maar een meter hoog, maar laat je niet voor de gek houden! Deze plant heeft opvallende waaiervormige bladeren en een bossige groeiwijze, waardoor hij ideaal is om kleine ruimtes zoals hoeken of vensterbanken op te vullen. Hij geeft de voorkeur aan helder indirect licht, maar verdraagt ook lagere lichtniveaus. Zorg ervoor dat je deze plant niet te veel water geeft; te veel water kan leiden tot wortelrot of plagen.

Plaats een reactie