Met deze 3 tips renoveer jij je badkamer

Je badkamer die eens zo prachtig was, is ondertussen zichtbaar gebruikt. Alhoewel je je best gedaan hebt om de badkamer stralend te houden, is slijtage onvermijdelijk. Zo zijn er krasjes, onverwijderbare vlekken en losse scharnieren. Wanneer je doucht zie je kalk op de vloer, silicone die stilaan loskomt en vochtplekken in de muur. Je kan er niet meer omheen, het is tijd voor een volledige badkamer renovatie. 

Een Gerenoveerde Badkamer

Tip 1: Plaats de wc tactisch in je badkamer

Sommige badkamers hebben een wc, andere niet. Een extra wc kan nooit kwaad, zeker niet op een verdiep waar er nog geen staat. Als je dan dringend naar de wc moet hoef je geen trappen op of af te lopen. Denk ook al eens na welk soort wc je wilt. Er bestaan verschillende soorten zoals een hangtoilet, staande toilet en een douchetoilet. Bij hangtoiletten heb je het voordeel dat de ruimte rond en onder de wc gemakkelijk bereikbaar is. Zo kan je het toilet efficiënter poetsen. Een staand toilet is dan weer enorm stevig en heeft een leiding door de vloer in plaats van door de muur. Dus kijk ook zeker op voorhand waar je leiding doorloopt. Overweeg ook eens of je tijd en geld wil investeren om de locatie van de leiding te veranderen. Een douchetoilet spoelt het achterwerk, hier is het spoelkraantje ingebouwd in het toilet zelf. Bij een bidet kan je enkel spoelen, deze wordt meestal naast het toilet geïnstalleerd.

Tip 2: Denk na over de stijl

De opties voor een badkamer kunnen soms overweldigend zijn. Bekijk eens de stijl van je huis zelf. Heb je een marmeren aanrecht? Dan is het misschien een idee om ook een marmeren lavabo aan te schaffen. Er bestaan zoveel stijlen: je hebt badkamers waar hout overheerst, moderne strakke badkamers, donkere badkamers, noem maar op. Bekijk dus op voorhand eens wat foto’s om inspiratie op te doen. 

Tip 3: Houd rekening met de plaats in je badkamer

Een bad is geweldig om in te ontspannen, maar neemt ook veel plaats in, tenzij je douche ook in het bad is. En neem je eigenlijk wel vaak een bad? Een inloopdouche daarentegen oogt chic, maar hier kan je uiteraard geen lekker bad in nemen. Overweeg daarom welke van de twee je wil, rekening houdend met je budget. 

Een badkamer renoveren is uiteindelijk een flinke klus waar wel wat strategie achter zit. Maar eens je klaar bent met renoveren geniet je terug van een stralende badkamer waar je intens gelukkig van wordt, en dat is de moeite waard. Met deze drie tips heb jij tenslotte al een plan van aanpak. Veel succes!

Plaats een reactie