Hoe zet je je restaurant in de kijker?

Leveranciers die toch net niet op tijd jouw bestelling kunnen leveren, vergunningen die op zich laten wachten, de laatste details in orde brengen als een race tegen de klok en zenuwachtig aftellen tot die openingsdag. Het is voor veel nieuwe restauranteigenaars een herkenbaar gegeven. De horeca staat erom bekend een stresssector te zijn, but you can handle this! Ben je straks goed en wel vertrokken en helemaal klaar voor de opening, dan wil je natuurlijk ook dat klanten hun weg naar jouw nieuwe zaak vinden en die marketing gebeurt tegenwoordig meer en meer online. 

Ingericht Restaurant

De grote opening bekend maken

Natuurlijk zorg je ervoor dat je ook offline wat aandacht krijgt voor je opening. Neem bijvoorbeeld contact op met de wijkkrant om de grote dag in de kijker te zetten of zet je gevel in de verf met opvallende raamstickers. Wil je het subtieler aanpakken? Dan kan je bijvoorbeeld mooie uitnodigingen laten drukken en ze als flyer verspreiden in de buurt. 

Maar het grote publiek, dat bereik je natuurlijk online. En dat kan op veel verschillende manieren. Denk aan een aantrekkelijke advertentie van je restaurant. Hoe je die advertentie aanpakt? Blijf vooral heel trouw aan de eigenheid en de identiteit van je zaak. Is je restaurant niet schreeuwerig, maak dan ook geen te schreeuwerige advertentie. 

Catchy caption

Steeds meer eigenaars kiezen ervoor om ook online een productassortiment te verkopen. Het is een prima aanvulling op je merk en zorgt voor een extra omzetstroom. Denk jij aan een homemade lemonade die je in blikvorm verkoopt, of een signature ingrediënt met jouw merknaam. Ga eens praten met je leverancier om de mogelijkheden te ontdekken. The sky is the limit in dit geval. Kijk wat echt in de smaak valt bij je klanten en maak er een to-go versie van met een je eigen branding. Heb je een tof assortiment samengesteld? Dan is het tijd om een webshop te koppelen aan je website waar je online betalen aanbiedt. Het is bovendien een prima manier om je restaurant online nog eens extra onder de aandacht te brengen. Dus kruip maar al gauw in je pen om een nieuwsbrief te schrijven en begin al maar na te denken over een catchy caption voor je die gloednieuwe post op de socials, geen tijd te verliezen!

Delivery

Door het pandemie drama nog niet zo lang geleden, zijn we allemaal net iets luier en huiselijker geworden. Die lazy sunday werd al gauw ook lazy weekend en ja, we zouden kunnen stellen dat we met z’n allen de gezelligheid van thuis opnieuw hebben ontdekt. Maak het je klanten gemakkelijk en biedt ze de mogelijkheid om jouw heerlijke gerechten online te bestellen met Bancontact te betalen en af te halen, of zelfs te laten leveren tot aan hun deur. Zo kan je je omzet makkelijk verdubbelen en heb je weer wat te vertellen op je socials! 

Plaats een reactie