Krassen in glas verwijderen

Krassen in glas is een veel voorkomend probleem. De krassen kunnen glas en uitzicht danig ontsieren? Glas vervangen is een duur. Maar je kunt krassen in glas ook verwijderen door het glas te polijsten. Maar kun je krassen zelf verwijderen? Of moet je een specialist vragen?

 

Doe het zelf glas polijsten

Op internet staan heel wat spannende huishoudtips. Maar met tandpasta of koperpoets kun je krassen toch echt niet uit glas poetsen.

Wel zijn er voor de doe-het-zelver ook polijstsetjes en pasta’s beschikbaar om zelf glas te polijsten. Deze kun je aanschaffen op internetshops, meubelzaken en glashandels. De fabrikanten beweren dat je hiermee eenvoudig zelf glas kunt polijsten en krassen verwijderen.

Handige doe-het-zelvers kunnen hiermee bij kleine krasjes soms een bevredigend resultaat bereiken. Maar polijsten is lastig precisiewerk en die pasta’s en kits zijn lang niet zo professioneel als het gereedschap van een echte glasrenovatie specialist. Het resultaat valt dan ook vaak vies tegen.

Heb je zelf geen ervaring met het polijsten van glas, dan kun je er maar beter niet aan beginnen. De kans dat je de ruit onherstelbaar beschadigd is groot.

Glas polijsten kun je meestal beter niet zelf te proberen. Een polijstkit kost al gauw 50 euro en het gewenste resultaat bereik je hoogstwaarschijnlijk niet. Glas polijsten vereist veel ervaring en professionele systemen

 

Wat kost een specialist glas polijsten?

Glas polijsten is aanzienlijk goedkoper dan vervanging. Maar de kosten zijn wel afhankelijk van de aard en omvang van de schade, de afmeting van het glas, de glassoort en de plek waar het glas zich bevindt. Daarom zult u altijd eerst een prijsopgaaf moeten vragen.

 

 

Plaats een reactie