Met deze tips breng je meer daglicht in je huis

Net zoals jou dromen veel mensen van een huis met veel lichtinval. Het huis oogt er niet alleen groter door, maar het geeft je ook een aangenamer gevoel. Of het nu gaat over natuurlijk zonlicht dat via grote ramen binnenvalt of slim geplaatste lichtbronnen die de ruimte opfleuren, een goed verlicht huis kan het verschil maken in hoe we ons voelen en hoe we functioneren in onze dagelijkse routine. Maar hoe krijgt je huis meer lichtinval? Hier vind je enkele tips.

Lichte kleuren

Wil je graag je interieur een opfrissing geven, dan is dit de ideale manier. Lichte kleuren weerkaatsen het binnenvallende licht. En ze zorgen ervoor dat je huis ruimer oogt. Geef je muren bijvoorbeeld een nieuwe laag witte verf. Geef de voorkeur aan matte verf om te voorkomen dat je verblind wordt door al dat extra licht. Je plafond daarentegen kan je zo glanzend maken als je wil. Hoe glanzender, hoe beter! Het daglicht dat binnen komt vallen, valt rechtstreeks op je vloeren. Kies daarom voor een lichte kleur van je vloer. Nog een leuk weetje: een lichte vloer kan je met alle soorten woonstijlen combineren. 

Glazen deuren

Glazen deuren zijn de ideale oplossing voor meer lichtinval in je huis. Omdat het glas het invallende licht goed doorlaat, kan het gemakkelijk in jouw ruimtes komen en ze verlichten. In ruimtes zoals de gang, waar van nature weinig licht komt, is een glazen deur ideaal. Het laat je huis ook groter ogen en het vormt één geheel. De aangrenzende ruimtes kunnen trouwens meegenieten van het binnenvallende licht. Heb je graag een moderne of industriële look in je huis, dan zijn stalen deuren met glas ideaal voor jou. Een stalen deur hoeft niet altijd zwaar te zijn. Een pivotdeur is bijvoorbeeld een lichte deur, en je kan die je langs beide kanten kan openen. Handig, toch?

Spiegels

Een kleine aanpassing aan het interieur kan al wonderen doen. Door spiegels op strategische plaatsen te hangen, kan het licht reflecteren en verspreiden door de ruimtes in jouw huis. De ideale plaatsen zijn tegenover of in de buurt van een (groot) raam. Kleine spiegels in combinatie met grote ramen geven een magisch effect.

Grote ramen

Uiteraard zijn naast stalen deuren met glas, grote ramen ook een grote hulp. Plaats ze op de juiste locaties waar je bijvoorbeeld nu nog niet genoeg natuurlijke lichtinval hebt. Je kan ook je huidige ramen vervangen door iets grotere ramen. Dankzij grote ramen kan je elk seizoen genieten van extra lichtinval. En in de donkere maanden kan je genieten van dat extra beetje zonnewarmte dat je huis binnenvalt.

Plaats een reactie