5 tips voor een kantoorruimte die productiviteit stimuleert

Een gezellig kantoor leidt tot werknemers die graag komen werken, maar het is ook belangrijk dat er voldoende opdrachten worden volbracht. Daarom besteed je als CEO best aandacht aan een efficiënte kantoorruimte. Denk aan vergaderzalen zonder afleiding, het gebruik van slimme software en enkele plekken om tot rust te komen. Meer inspiratie nodig? Hier vind je alvast 5 tips voor een werkplaats die productiviteit stimuleert. 

1. Creëer een comfortabele sfeer

Productiviteit is ongetwijfeld de belangrijkste eigenschap van een kantoorruimte, maar vergeet niet dat je werknemers zich hiervoor comfortabel moeten voelen in hun werkomgeving. Een gezellig kantoor is bovendien inspirerend, wat een positieve invloed heeft op de creativiteit. Plaats dus voldoende planten en kleurrijke kunstwerken en zet rustgevende achtergrondmuziek op voor een ontspannen sfeer.

2. Zorg voor de juiste verlichting

Verlichting zorgt niet enkel voor een gezellige sfeer, maar stimuleert ook de productiviteit van werknemers. Zorg er in eerste instantie voor dat het kantoor voldoende natuurlijk licht krijgt, maar investeer ook in kunstmatige verlichting van hoge kwaliteit. Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld het gebruik van LED-lampen, en het plaatsen van bureaus in de buurt van ramen.

3. Maak gebruik van technologie

Het gebruik van slimme technologie verlicht menselijk werk. Daarnaast voorkomt het eventuele fouten die werknemers zouden kunnen maken. Om die reden is het absoluut de moeite waard om erin te investeren. Denk aan software voor projectmanagement, communicatie en automatisering van repetitieve taken. Hoe dan ook zal je heel wat tijd besparen. 

4. Stimuleer samenwerking en communicatie

Wie aan efficiëntie denkt, denkt aan goede samenwerking tussen werknemers. Dit kan je stimuleren door het gebruik van goede communicatietools, maar ook door het creëren van gezellige hoekjes. Op die manier zullen projecten vlot verlopen en is er voldoende gelegenheid voor overleg en feedback. Nog op zoek naar een kantoor dat communicatie aanmoedigt? Er is voor jou een geschikt kantoor te huur in Berchem met vele hoekjes om gezellig samen te werken. 

5. Minimaliseer afleidingen

Afleidingen zijn de grootste vijand van productiviteit. Zorg er daarom voor dat het kantoor zo ontworpen is dat deze tot een minimum worden beperkt, zeker wanneer je bedrijf gelegen is in een drukke omgeving. Ligt bijvoorbeeld je vergaderzaal in Antwerpen? Dan kan dit door het gebruik van geluidsisolerende materialen en het verminderen van het aantal ramen en deuren in het kantoor. Voorzie daarnaast voldoende privacy binnen de werkruimte. Tot slot zal rommel afleiden en stress veroorzaken, maar dat vermijd je makkelijk door voldoende opbergruimte te voorzien.

Plaats een reactie