De juiste parasol kopen: 5 tips

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van de zon. Maar in ons landje is het weer nogal onvoorspelbaar en daarom is het belangrijk om een parasol te hebben die je kunt gebruiken wanneer de zon te fel wordt of wanneer er een onverwachte regenbui komt. Maar hoe kies je de juiste parasol? Hier zijn vijf tips die je kunnen helpen.

Bepaal de grootte van de parasol

De grootte van de parasol is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk een parasol die groot genoeg is om voldoende schaduw te bieden, maar tegelijkertijd niet te groot is voor je terras. Meet daarom de oppervlakte van je terras op voordat je op zoek gaat naar een parasol. Op deze manier kun je een parasol kiezen die de juiste grootte heeft voor jouw terras.

Kies het juiste materiaal

Parasols zijn er in verschillende materialen, zoals hout, aluminium en staal. Het materiaal heeft niet alleen invloed op de uitstraling van de parasol, maar ook op de stevigheid en duurzaamheid. Houten parasols hebben bijvoorbeeld een warme uitstraling en zijn stevig, maar hebben wel meer onderhoud nodig dan parasols van aluminium of staal. Parasols van aluminium of staal zijn daarentegen lichter van gewicht en hebben minder onderhoud nodig, maar kunnen minder stevig zijn bij harde wind.

Let op de kantelmogelijkheden

Het is handig om een parasol te hebben die je kunt kantelen, zodat je deze kunt aanpassen aan de stand van de zon. Op deze manier kun je de parasol zo plaatsen dat je altijd in de schaduw zit. Sommige parasols hebben meerdere kantelmogelijkheden, zodat je deze precies kunt instellen zoals jij dat wilt.

Kies de juiste vorm

Parasols zijn er in verschillende vormen, zoals rond, vierkant en rechthoekig. De vorm van de parasol kan invloed hebben op de uitstraling en de functionaliteit. Een ronde parasol heeft bijvoorbeeld een gezellige uitstraling en is makkelijker te kantelen, terwijl een vierkante parasol een strakkere uitstraling heeft en beter past bij een moderne inrichting.

Let op de kwaliteit van het doek

Het doek van de parasol heeft invloed op de kwaliteit en duurzaamheid van de parasol. Let daarom goed op het materiaal waarvan het doek gemaakt is en of deze UV-bestendig is. Het doek moet namelijk niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook langdurig mooi blijven. Kies daarom voor een parasol met een hoogwaardig doek van bijvoorbeeld polyester of acryl.

Vergeet de parasolvoet niet

Vergeet ook niet dat een parasolvoet kopen onderdeel is van je totale aankoop! Anders blijft je nieuwe parasol niet staan. Wil je de voet kunnen verplaatsen. Kies dan voor een variant met wieltjes of één die je kunt vullen met water of zand. 

Een parasol is onmisbaar tijdens warme zomerdagen en het is belangrijk om de juiste parasol te kiezen. Bepaal daarom eerst de grootte van de parasol en kies het juiste materiaal en de vorm die het beste bij je terras past. Let ook op de kantelmogelijkheden en de kwaliteit van het doek. Op deze manier kun je een parasol kiezen die niet alleen mooi is, maar ook praktisch en duurzaam.

Plaats een reactie