Vier bouwfouten die je moet vermijden: lessen van ervaren bouwprofessionals

Het bouwen van je eigen huis is niet makkelijk. Je moet er rekening mee houden dat niet alles vlekkeloos kan lopen. In deze blogs vertellen we over vier veelvoorkomende bouwfouten en leggen we uit hoe je deze fouten niet maakt. Lees verder wanneer je beter voorbereid wilt zijn voor je volgende bouwproject.

Scheuren in betonvloeren

Beton is een belangrijk en veelgebruikt bouwmateriaal. Veel mensen maken een grote vergissing wanneer ze beton gieten. Beton verandert namelijk in verschillende temperaturen. Buiten krimpt de bovenlaag van beton doordat het water dat in het beton zit verdampt. 

Dit kun je voorkomen door de spanning van het beton te onderbreken met dilatatievoegen. Dilatatievoegen kunnen gecreëerd worden met een vloerzaagmachine. Koop een vloerzaagmachine gemakkelijk online.

Verkeerde meet berekeningen

Een veelvoorkomende bouwfout die kan optreden is een verkeerde meet berekening. Dit kan leiden tot ernstige problemen en extra kosten. Bijvoorbeeld, als de metingen voor een fundering niet correct zijn, kan dit leiden tot structurele problemen in het gebouw. Verkeerde meet berekeningen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren. 

Zoals menselijke fouten, verouderde tekeningen, slechte communicatie tussen de verschillende partijen, gebrek aan kennis van de betrokkenen of het niet gebruiken van hulpmiddelen. 

Een geweldig hulpmiddel voor meten tijdens het bouwen is een bouwlaser. Bouwlasers kunnen perfect aanpassen aan de bouwomgeving en geven een laserlijn die perfect meet hoe je ruimte kan indelen. Koop een bouwlaser voor jouw volgende product bij Visser & Visser.

Slecht voorbereid op ongevallen

Veiligheid staat niet altijd bovenaan het lijstje. Terwijl het heel belangrijk is om bepaalde veiligheids voorbereidingen te treffen wanneer je zelf aan het verbouwen bent. Hieronder vind je een lijstje met belangrijke veiligheidsvoorwerpen voor je volgende bouwproject:

  • Veiligheidsbril: Beschermt de ogen tegen rondvliegend puin, stof en splinters.
  • Veiligheidshandschoenen: Bieden bescherming tegen scherpe voorwerpen en chemicaliën.
  • Gehoorbescherming: Beschermt tegen lawaai van zware machines en gereedschappen.
  • Veiligheidsschoenen: Beschermen de voeten tegen vallende objecten en zorgen voor grip op gladde oppervlakken.
  • Stofmasker: Beschermt de longen tegen inademing van stof en gevaarlijke dampen.
  • Valbeveiliging: Beschermt tegen valpartijen bij het werken op hoogte. Veiligheidsharnassen en veiligheidgordels geven extra zekerheid wanneer je op hoogte moet werken. 
  • Bouwhelm: Beschermt het hoofd tegen vallende objecten en stoten.
  • EHBO-kit: een EHBO-kit bevat alle medische hulpmiddelen voor kleine verwondingen.

Zonder voorbereiding muren doorboren

Een veelvoorkomende bouwfout is het boren van gaten in muren zonder de juiste voorbereiding. Dit kan leiden tot beschadiging van de muur, elektrische bedrading of leidingen, en kan zelfs gevaarlijk zijn als er structurele integriteit van de muur wordt aangetast.

Het is belangrijk om dus voor te bereiden op het boren van gaten in muren. Als je een plattegrond hebt van de leidingen en elektrische bedrading dan heb je een grote zekerheid om te boren. Maar je hebt volledig zekerheid als je detectieapparatuur gebruikt. Detectieapparatuur ziet de verborgen bedrading en leidingen die je niet kan zien. 

Gebruik deze tips om je volgende bouwproject beter te laten verlopen!

Plaats een reactie