Zo creëer je een prachtige vintage woonkamer

Op zoek naar een manier om je woonkamer een unieke, karaktervolle uitstraling te geven? Ga dan voor een vintage interieur, want old-school is weer helemaal hip. De stijl laat toe om al je creativiteit te gebruiken, waardoor je nog steeds kan variëren tussen chic en elegant tot speels en excentriek. Weet je niet meteen hoe je hieraan begint? De volgende 5 tips helpen je alvast op weg. 

Vintage Woonkamer

1. Begin met de juiste basis

Het inrichten van je vintage woonkamer start met een juiste basis. Dit betekent dat je moet nadenken over de kleuren en materialen die je wil gebruiken. Vintage kleuren zijn meestal gedempt en subtiel zoals zachtroze, beige, grijs en groen. Daarnaast passen materialen zoals hout, leer en fluweel uitstekend bij het type interieur wat jij probeert te realiseren.  

2. Mix en match 

Je basis on point? Dan kan het mixen en matchen van verschillende meubels en accessoires beginnen. Dit betekent voornamelijk dat je niet bang moet zijn om oude en nieuwe items te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een vintage bank in combinatie met een moderne salontafel, of combineer een vintage stoel met een moderne tafel. Heb je een ouder huis dat absoluut nog niet vervallen is? Durf dan bijvoorbeeld de ramen en deuren te behouden, en werk deze af met nieuwe elementen. 

3. Vul aan met accessoires

Ten derde zijn accessoires een belangrijk onderdeel van een vintage interieur. Denk aan gordijnen met een vintage print voor je ramen, antieke kussen op de bank, of oude vazen, spiegels en foto’s. Dit soort accessoires hebben vaak een verhaal en kunnen een persoonlijk tintje aan je interieur geven. Je vindt ze terug op rommelmarkten, tweedehands winkels of online. Zorg er wel voor dat je er niet te veel gebruikt, anders zal je interieur chaotisch ogen.

4. Creëer een verzameling

Ben je een echte vintage liefhebber? Dan kan het leuk zijn om een persoonlijk hoekje te creëren in je interieur. Dit kan bijvoorbeeld een verzameling van oude boeken, vazen, fotolijstjes of blikken zijn. Het geeft je interieur net dat tikkeltje extra old-school uitstraling, en dus exact wat je voor ogen hebt. 

5. Durf te experimenteren

Probeer je je woonkamer een vintage look te geven, dan speel je het beter niet op veilig. Durf een muur te behangen met een fleurig vintage patroon, of kies voor een opvallende vintage fauteuil. Kortom, experimenteer met verschillende kleuren, patronen en stoffen. Zo lang je hier niet in overdrijft, zullen deze elementen een leuk accent toevoegen aan de uitstraling.

Plaats een reactie