Hoelang duurt een haartransplantatie behandeling?

Haartransplantatie bij Mannen

Heb je interesse om een haartransplantatie te ondergaan? Dan doe je er verstandig aan om je in deze behandeling te verdiepen. Zo is het aan te raden om op zoek te gaan naar een haartransplantatie kliniek waar je je goed bij voelt. 

Bij die kliniek kun je vervolgens een intakegesprek aanvragen. Tijdens dat gesprek kijkt de kliniek naar jouw haar én naar jouw wensen. Aan de hand van de exacte situatie stelt de specialist vervolgens een specifieke behandeling voor. De exacte tijdsduur van de behandeling is afhankelijk van de techniek die gebruikt gaat worden.

FUT techniek

Lange tijd was de FUT techniek één van de populairste technieken. Dit komt onder meer doordat deze techniek vrij snel uitgevoerd kan worden. Over het algemeen duurt een complete behandeling met de FUT techniek zo’n 4 á 6 uur. De exacte tijdsduur is afhankelijk van de hoeveelheid grafts die getransplanteerd moet worden.

Grafts zijn kleine haarzakjes die op het hoofd groeien. Per haarzakje zijn vaak meerdere haartjes te vinden. Deze haarzakjes worden als het ware uit jouw hoofd geplukt en vervolgens op een andere plek weer ingebracht.

FUE techniek

De nieuwste techniek is de FUE techniek. Bij deze techniek worden nog veel meer grafts gebruikt, waardoor het resultaat nóg beter is. Dit betekent echter wel dat de haartransplantatie behandeling langer duurt dan bij de FUT techniek. Bij de FUE techniek kun je uitgaan van zo’n 8 uur. 

Een FUE haartransplantatie wordt soms over meerdere dagen verspreid. voor een specialist is het namelijk een arbeidsintensieve klus. Maar, het is wel een klus waar het best mogelijke resultaat mee behaald kan worden. Het duurt dus iets langer, maar zorgt wel voor het gewenste, blijvende resultaat.

Hoe verloopt een haartransplantatie behandeling precies?

Zo, je weet nu precies hoelang een haartransplantatie behandeling duurt. Maar, hoe is nou precies het haartransplantatie verloop? Bij zo’n behandeling kun je eigenlijk van de volgende stappen uit gaan:

  • Stap 1: een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijkt de specialist naar jouw exacte situatie. Tijdens dit gesprek kun je uiteraard ook jouw persoonlijke wensen delen.
  • Stap 2: bepalen van de techniek. Vervolgens is het aan de specialist om de juiste techniek te bepalen. 
  • Stap 3: voorbereiden van de behandeling. Bij zowel de FUE- als bij de FUT techniek moeten vooraf bepaalde voorbereidingen getroffen worden. 
  • Stap 4: inzetten van het haar. Vervolgens is het de hoogste tijd om het haar daadwerkelijk in te gaan zetten.
  • Stap 5: nazorg. Als je voor een haartransplantatie behandeling bij een goede kliniek kiest, ben je verzekerd van de gewenste nazorg.

Plaats een reactie