Laat je inspireren & bepaal jouw interieurstijl

Jouw woning is jouw veilige thuishaven. Daarom is het ook zo belangrijk dat jij jou op je gemak voelt en thuis voelt tussen jouw interieur. Of je nou juist heel veel kleuren met elkaar combineert of juist bij de basiskleuren blijft, het enige wat telt is dat jij er heerlijk kan wonen en tot rust kunt komen. Bovendien is de inrichting van een woning en het interieur een kwestie van smaak. Dat verschilt per persoon. Maar hoe kom je er nou achter wat jouw smaak of woonstijl is? Wij geven je meer informatie over verschillende woonstijlen, waar jij inspiratie uit kunt halen. Dus, ben jij klaar voor een interieurswitch of sta je op het punt van verhuizen? Lees dan snel verder en ontdek welke interieurstijl het beste bij jou past!

Blijf ontdekken

Er bestaan zoveel woon- en interieurstijlen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het van belang om op zoek te gaan naar inspiratie en dit kan van alles zijn. Zoek bijvoorbeeld op het internet naar verschillende soorten meubels of knip uit tijdschriften leuke accessoires. Ga eens naar een bouwwinkel en bekijk daar eens verschillende kleurenwaaiers. Ga ontdekken! Verzamel alle plaatjes en kleurtjes die je aanspreken en kom er zo achter wat jij nou leuk vindt. Tip: zoek eens op wooninspiratie op Pinterest, daar vind je gegarandeerd plaatjes, waar jij enthousiast van wordt! 

Interieurstijl I: Industrieel

Een van de grootste kenmerken van een industrieel interieur is het gebruik van robuuste materialen. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur en materialen die onbewerkt zijn. Dit geeft in combinatie met industriële meubels een stoere én moderne uitstraling. De kleuren die bij deze interieurstijl passen zijn voornamelijk: zwart, wit en grijs. Maar, ook cognac, blauw en groen zie je veelal terug in deze stijl. Je hoeft natuurlijk niet heel je interieur industrieel te maken. Kies bijvoorbeeld een paar meubels uit, die er écht uitspringen. Bijvoorbeeld een industriële eetkamertafel en een industriële stalamp. In combinatie met een bakstenen muur, komt de industriële woonstijl naar voren, zonder dat heel je woning volstaat met industriële meubels.

Industriële Interieurstijl

Interieurstijl II: Scandinavisch

Deze woonstijl kun je in 3 woorden beschrijven: heel veel rust. Natuurlijk ligt dat ook aan de meubels die je uitkiest, maar over het algemeen geeft een Scandinavisch interieur een rustige uitstraling. Andere kenmerken van deze interieurstijl zijn het gebruik van veel natuurlijk licht, veel planten, basis en pastelkleuren en hout, heel veel hout. Het gaat hier ook vooral om lichte en duurzame meubels. Ook met deze interieurstijl kun je natuurlijk jouw eigen draai aan de inrichting geven. Je kan heel veel houten meubels uitzoeken of gaan voor een paar echte eyecatchers. Denk bijvoorbeeld aan een paar houten krukjes, waar je planten op zet en een hout tv-meubel. Zoek hier naar een lamp die deels gemaakt is van hout. Of zoek bijvoorbeeld naar stoelen met een hout onderstel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Scandinavische Interieurstijl

Interieurstijl III: Landelijk

Deze stijl zorgt ook voor veel rust, doordat er vaak gebruikt wordt gemaakt van neutrale kleuren. Daardoor komt het landelijke interieur ook wel deels overeen met het Scandinavische, maar er zijn wel degelijke verschillen. Bij een landelijk interieur horen ook houten meubels, maar deze zijn veel robuuster en daarom ook vaak onbewerkt. Bij deze stijl draait het ook veel om accessoires. We hebben het dan voornamelijk over grote spiegels en vazen, maar ook over gebruik van smeedijzer. Waar je het smeedijzer in terug laat komen is natuurlijk de vraag, want ook daarin is de keuze reuze. Denk bijvoorbeeld aan een smeedijzeren deur of een smeedijzeren onderstel van een eetkamertafel. Laat dat smeedijzer in elke kamer weer terugkomen, in bijvoorbeeld de plafondlampen. Op die manier kun je veel verschillende soorten stijlen combineren, maar toch gebruik maken van dezelfde soort materialen. Op die manier creëer je rust en straalt het interieur dat ook uit.

Landelijke Interieurstijl

Plaats een reactie