Leuke ideeën voor aankomende kerstdagen

Met kerst draait het grotendeels om tradities. Vieren jullie kerst altijd met opa en oma? Dan doen jullie dat elk jaar opnieuw, want het is traditie. Daar wordt doorgaans niet van afgeweken. Hetzelfde geldt voor kerst met de hele familie. Als dat een standaard is, dan blijft dat ook zo. Nu hebben we 2 jaar lang kerst anders moeten vieren. Wellicht is het tijd om sommige tradities te verbreken en zelf iets leuks te verzinnen met kerst. In dit artikel helpen we je op weg met een paar leuke ideeën.

Romantisch diner met een heerlijk glas wijn

Boek een skivakantie

De kerstdagen staan in het teken van gezelligheid met anderen. Je bent bijvoorbeeld eindelijk eens samen met het gezin of juist met de hele familie. Dat is natuurlijk heel gezellig. Maar, je kunt kerst ook zien als het ideale moment om nieuwe mensen te leren kennen. En waar kun je dat beter dan op een heerlijke skivakantie? Op de pistes leer je zo nu en dan mensen kennen. Al helemaal wanneer je skilessen hebt. Er zitten natuurlijk meerdere mensen in zo’n groep, waar je vanzelf een keer mee kletst. 

De beste manier om nieuwe mensen te leren kennen is natuurlijk tijdens de après-ski. Een en al gezelligheid komt hier samen. Het ideale moment om wat gegevens met elkaar uit te wisselen. Met een beetje geluk kun je ook een leuk gesprek met elkaar voeren, tijdens het zingen en shotten. 

Bezoek een kerstmarkt

Hoe kom je beter in een kerstsfeer dan door een kerstmarkt te bezoeken? Je hoeft er niet eens ver voor te rijden. In Nederland hebben we al een paar leuke kerstmarkten. Neem bijvoorbeeld de grootste van het land in Dordrecht of de meest unieke in Valkenburg. Iets verder over de grenzen vind je natuurlijk een walhalla van kerstmarkten. We hebben het natuurlijk over Duitsland. Ook in België worden er veel kerstmarkten georganiseerd. Je kunt dus alle kanten op, letterlijk en figuurlijk.

Een kerstmarkt is niet alleen geschikt om in de kerstsfeer te komen. Het zorgt er ook voor dat je er gezellig op uit bent, bijvoorbeeld met je gezin. Een leuk uitje met of richting de feestdagen. Als je een kerstmarkt vóór de feestdagen bezoekt, kun je er ook nog wat cadeautjes scoren. Een kerstmarkt is namelijk de ideale plek om een kerstgeschenk te kopen. Dit komt omdat hier vaak wat meer unieke producten worden verkocht, die je niet snel in winkels vindt. Denk hierbij aan handgemaakte spulletjes.

Organiseer een romantisch diner

Kerst staat niet alleen in het teken van gezelligheid en familie en vrienden. Het is ook de tijd waarin je een ander extra laat merken hoe zeer je hem of haar waardeert. Wat is er dan mooier om met kerst een romantisch diner te organiseren voor je partner. Je kunt bijvoorbeeld uitgebreid gaan koken voor de ander. Denk aan een 5-gangen diner die tot in de puntjes verzorgd is, met als dessert een ring om de vinger

Maar, om in de kerstgedachte te blijven. Het is natuurlijk veel leuker om het diner samen te verzorgen. Lekker samen koken en er daarna samen van genieten. Dat is in principe kerst in een notendop. Gezelligheid, liefde en voornamelijk het samen zijn en genieten. Dat is hoe kerst hoort te zijn. 

Deze kerst trekken jullie je dus even terug. Het is tijd om jullie eigen tradities voort te zetten. Wellicht dat de corona tijd jullie heeft doen inzien, dat je ook buiten de lijntjes mag kleuren. Dat betekent dat je nog steeds één dag met de familie kan doorbrengen, maar dat het nog belangrijker is om het te spenderen met je gezin of je partner. Laat jouw geliefden deze kerst extra weten dat je ze waardeert en er voor hen bent.

Plaats een reactie