Sterke SEO teksten = hoger in Google!

Wil jij hoger scoren in Google? Wie niet?!

Als je een dienst of product verkoopt, wil je natuurlijk wel dat mensen deze dienst afnemen of het product aanschaffen.

Heb jij een website, maar lijkt die haast geen bezoekers te trekken? Dan is SEO de oplossing voor jouw website.

Mensen kopen steeds vaker via het internet. Via Google zoeken zij bijvoorbeeld naar schoenen, kleding of een websitebouwer. Enkel wie bovenaan de Google zoekresultaten (top3!) staat, haalt hier klanten uit. Het is niet gemakkelijk, maar ook jij kan het. Al gaat het natuurlijk niet vanzelf. Je zult moeten investeren in SEO.

SEO is de investering waard

SEO staat voor Search Engine Optimization. Om een lang technisch verhaal kort te houden, het komt op het volgende neer: via SEO zal jouw website hoger in Google komen te staan.

Dat is natuurlijk ideaal, want mensen gebruiken Google voor de simpelste zaken. Als jouw website dan bovenaan de zoekresultaten staat, haal je GRATIS een hoop bezoekers binnen.

Is je site voor de rest ook in orde en ziet ze er betrouwbaar uit, dan worden bezoekers klanten en zal jouw dienst of product gretig aftrek vinden. De investering haal je er dus binnen de kortste keren uit.

Maar wat is SEO nu juist? Goede SEO bestaat uit 3 pijlers: meta tags, linkbuilding en… tekst.

Keyword density en SEO-tekstschrijvers

Stel dat jij een tandartspraktijk hebt in Gent, je zult dan willen scoren op zoektermen als tandarts Gent, tandartspraktijk Gent en ga zo maar door. Mensen zullen immers op dat soort zoektermen gaan zoeken wanneer ze een tandarts in Gent zoeken.

Een SEO-tekstschrijver houdt hier rekening mee en zal deze zoektermen in de tekst verwerken. Omdat Google een lastige klant is, dien je wel rekening te houden met keyword density (hoe vaak komt een bepaalde zoekterm in een tekst voor).

Wanneer je een zoekterm te vaak in een tekst verwerkt, zal Google dit opvatten als spam. Dit is schadelijk voor je website. Wanneer je de zoekterm echter te weinig in een tekst plaatst, zal het weinig tot geen effect resulteren. Een SEO-tekstschrijver is op de hoogte van de richtlijnen en zal hier rekening mee houden. Een goede density is zo’n 3%.

Daarnaast moet de tekst natuurlijk ook informatief zijn, je klanten zullen bijna alles in de tekst lezen. De tekst moet dus zowel goed vallen bij Google als bij de bezoeker. SEO-tekstschrijvers kunnen je hierbij helpen.

Artikels die gericht zijn op SEO kun je gewoon kopen.

Webwinkels

Webwinkels schieten als paddestoelen uit de grond vandaag de dag. Steeds meer mensen zien wel iets in een webwinkel. Dat is ook logisch, want als je een goede niche weet te vinden kan je er veel geld mee verdienen.

Je zult je echter wel moeten onderscheiden én mensen zullen de weg naar je webwinkel moeten weten te vinden. De gemakkelijkste manier om dit te bewerkstelligen is via goede SEO teksten.

Veel webwinkeliers kiezen voor de gemakkelijke oplossing en kopiëren de beschrijvingen van hun producten van ergens anders. Of erger: ze zetten helemaal géén beschrijving bij hun product. Waarom zou Google in hemelsnaam jouw website en producten bovenaan de zoekresultaten zetten, als je gewoon een kopie bent van andere sites of helemaal geen inhoud hebt?

Nee… je hebt teksten nodig, originele teksten! En door de productomschrijvingen SEO-technisch te schrijven, zal je sneller resultaat boeken.

Mensen die op een bepaald product zoeken, zullen sneller op jouw website terechtkomen. En aangezien ze al op zoek zijn, zal de verkoop ook vrijwel automatisch gaan.

Besluit

Artikels kopen om jouw website of webshop hoger te laten ranken in Google is een goed idee. Je investering heb je er al snel uit. Verdien eindelijk geld met je website, dankzij SEO-artikelen.

Meer informatie:
Teksten laten schrijven

Plaats een reactie